Optimizacija spletnih strani in njeni cilji.

Izraz optimizacija spletnih strani označuje nek proces, s pomočjo katerega bomo dvignili položaj določene spletne strani na višjo pozicijo v iskalniku. S tem, ko se bo zvišal njen položaj, pa se bo izboljšala tudi njena uporabnost. Cilj optimizacije spletnih strani pa je le en – doseči čim višjo uvrstitev po določeni ključni besedi med iskalnimi rezultati.

google-76517_640

Optimizacija strani se namreč izvaja na osnovi vnaprej določenih ključnih besed, ki so za neko spletno stran pomembne. Na to ali bo optimizacija uspešna in bo njen cilj dosežen pa vpliva ogromno dejavnikov. Tisti najpogostejši med njimi so zagotovo ustreznost besedil, tehnična ustreznost, kolikšno je število povezav, ki linkajo na spletno stran, ustreznost meta oznak, kakšna je starost spletne strani, pomembno je redno dodajanje novih vsebin ter podatek o tem kakšna je optimiziranost drugih, konkurenčnih spletnih strani. V teoriji lahko uspešna optimizacija spletnih strani pripelje spletno stran na prvo mesto med prikazane rezultate iskanja. Tega pa žal ni mogoče zagotoviti, saj je preveč dejavnikov, ki na to vplivajo in na katere nimamo vpliva. Najpogostejši cilj vsake optimizacije je priti med prve zadetke oziroma na prvo stran med zadetki v iskalniku. Zakaj? Zato, ker je dokazano, da uporabniki iskalnikov najpogosteje klikajo samo na rezultate prikazane na prvi strani, predvsem na prve tri zadetke. Pozicija vaše spletne strani na vsaki naslednji strani bi zmanjšala učinkovitost le te, saj bi bila manj obiskana. Samo peščica uporabnikov, ki nekaj res intenzivno išče, navadno pregleda tudi ostale strani v iskalniku in ne samo prve – ampak teh je resnično malo. Če že ni zagotovila za to ali bo mogoče zasesti prvo mesto med iskalnimi rezultati ali ne, pa vam zagotavljamo, da je za uspešno optimizacijo pomembna kakovostna in izvirna vsebina.

Današnji trendi v svetu gredo v smer spletnih strani z dobrimi vsebinami, v smer spletnih strani z dodano vrednostjo! Poskrbite za vsebinsko dovršeno spletno stran in posledično bo tudi optimizacija spletnih strani bolj uspešna!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

code