Vas je ujel radar?

Se vam je že zgodilo, da ste v hipu nepozornosti naleteli na radar? Preprosta in ugodna rešitev je radar detektor, ki vas opozori na radar. Radar detektor vas z zvočnim in vizualnim signalom opozori na radar, ki se mu približujete. To ne pomeni, da je radar detektor namenjen divjakom, ki radi močneje pohodijo pedal za plin. Radar detektor služi predvsem temu, če se slučajno zgodi, da spregledamo znak za omejitev hitrosti, nikakor pa ne brezskrbnem divjanju po cestah. Obstaja več vrst radar detektorjev. Ravno zaradi tega moramo biti pri nakupu radar detektorja še posebej pozorni. Predvsem, če naročimo poceni radar detektor iz tujine. Namreč lahko se zgodi, da ni prilagojen na evropske radarje in tako ne bo zaznal radarja kateremu se približujemo. Radar detektor je tudi preprost za montažo, saj ga po navadi s posebnimi nastavki namestimo kar na vetrobransko steklo. Napajalni kabel pa preprosto vklopimo kar v avtomobilsko vtičnico katera običajno služi cigaretnemu vžigalniku.

Odkup vozil

Odkup vozil

Odkup vozil

Odkup vozil je ena izmed možnosti, ki nam je na voljo kadar moramo na hitro prodati svoje vozilo. Podjetij, ki ponujajo odkup vozil je veliko. Skoraj vsi, ki prodajajo vozila ponujajo tudi odkup vozil. Komu boste ponudili odkup vozila? Težko vprašanje, kajne? Preden se za koga odločimo je pametno, da preverimo kako pošteno je podjetje, ki ponuja odkup vozil. Hitro se lahko zgodi, da nas močno opeharijo. Odkup vozil je namreč dejavnost od katere nekateri živijo in tako poznajo vse trike kako zmesti prodajalca, da je odkup vozila precej ugodnejši zanj in ne za nas. Seveda je priporočeno, da se oglasimo pri zaupanja vrednih podjetjih in ne pri nekaterih posameznikih, ki odkup vozil opravljajo mimo zakona – na črno. Ravno taki odkupovalci vozil znajo biti prevarantje, saj vozilo nemalokrat še isti, da odpeljejo v tujino. Torej, če nam kdo ponudi odkup vozil in slutimo, da gre vozilo še isti dan v tujino moramo biti še toliko bolj pozorni in urediti vse dokumente. V nasprotnem primeru se namreč lahko zgodi, da vozila niti tistega, ki je nudil odkup vozil ne bomo nikoli več videli. Žal, ampak v današnjih časih je težko komu zaupati. Posebna previdnost ne bo odveč, če gre za odkup vozil višjega cenovnega razreda.

Radar detektor

Radar detektor

Radar detektor

V kolikor se vam je že zgodilo, da so vam policisti zaradi trenutka nepozornosti napisali kazen se lahko temu sedaj izognete. Radar detektor je elektronska naprava, ki vas opozarja na stacionarne radarje. Radar detektor ni več tako drag, da si ga nebi mogli provoščiti. Radar detektor lahko namreč kupimo že za znesek ene običajne kazni, ki nas doleti kadar smo prehitri. Pri nakupu radar detektorja bodite pozorni na skladnost s slovensko zakonodajo. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da vam radar detektor policisti zasežejo. Lahko pa vas tudi dodatno oglobijo. Radar detektor ne sme motiti običajnega delovanja radarja oziroma merilca hitrosti. Motilci radarja (rečemo jim tudi jammerji) motijo samo delovanje radarja, to pomeni, da radar oziroma merilnik hitrosti ne deluje kot bi moral. Motilec radarja je za razliko radar detektorja v Sloveniji prepovedan! Prav tako pa so tudi radar detektorji v nekaterih državah prepovedani zato preden si namestite radar detektor in se odpravite na pot se pozanimajte, če je radar detektor sploh dovoljen v državi v katere potujete.