Optimizacija spletnih strani in njeni cilji.

Izraz optimizacija spletnih strani označuje nek proces, s pomočjo katerega bomo dvignili položaj določene spletne strani na višjo pozicijo v iskalniku. S tem, ko se bo zvišal njen položaj, pa se bo izboljšala tudi njena uporabnost. Cilj optimizacije spletnih strani pa je le en – doseči čim višjo uvrstitev po določeni ključni besedi med iskalnimi rezultati.

google-76517_640

Beri naprej

Delo na domu – pravilna ali napačna odločitev?

delo na domuJe že res, da se lepo sliši, da nekdo opravlja delo na domu. Vendar pozor! Vseeno je delo treba narediti pa čeprav gre za delo od doma. Zato je zmotno prepričanje, da gre to za lažjo obliko dela ali celo za “zabušavanje” kot se radi izrazimo. Mnogokrat je delo na domu težje opraviti kot, če bi bili v službi oziroma pisarni. Zakaj? Včasih se znajdemo pred točko, ko ne moremo naprej. Pa naj bo to pri kakšnem večjem projektu ali manjšem. V primeru, da delo opravljamo v pisarni se lahko obrnemo na sodelavca ali nadrejenega in tako s skupnimi močmi najdemo rešitev. Če pa opravljamo delo na domu pa smo običajno prepuščeni sami sebi. Kar pomeni, da lahko izgubimo precej ur preden se premaknemo iz mrtve točke. To je še posebej problematično, če nismo plačani na uro ampak po projektu. Takrat je potrebno pošteno premisliti, če je bila naša odločitev za delo na domu pravilna.

Zaščita blagovne znamke

Zaščita blagovne znamke

Zaščita blagovne znamke

Velikokrat se zgodi, da si podjetja izdelajo prepoznavnost na trgu s pomočjo predstavitvenega znaka ali logotipa. A, ker se na začetku podjetniške poti po navadi zaščita blagovne znamke zdi nepotreben strošek se lahko kaj hitro zgodi, da se pojavi podjetje, ki ponuja podobne ali celo enako storitve, in za reklamo uporabi nezaščiteno blagovno znamko, ki je na las podobna naši. S tem namreč zavajajo potrošnike. Zaščita blagovne znamke pa tako zlorabo onemogoča oziroma so potem zlorabe minimalne. Verjetno se ne bi počutili nič kaj dobre, če bi za oglaševanje svoje znamke ali logotipa namenili veliko denarja nato pa bi se na trgu pojavil nekdo, ki bi izkoriščal vaše oglaševanje za svoje podjetje. Zaščita blagovne znamke pa ni le varovanje pred konkurenco vendar je za stranke tudi nek znak, da za izdelki ali storitvami stoji podjetje, ki verjame v svoje produkte in prihodnost podjetja. Da, tudi zaradi tega je zaščita blagovne znamke nekaj o čemer se splača razmisliti. Zaščita blagovne znamke ne predstavlja nekega velikega denarnega vložka. Mnogi ne zaščitijo blagovne znamke ravno zaradi tega, ker velja zmotno prepričanje, da si zaščito blagovne znamke lahko privoščijo le največja podjetja z velikim dobičkom. Osnovna zaščita blagovne znamke ne pomeni, da je blagovna znamka zaščitena po celem svetu. Blagovno znamko lahko zaščitite le za Slovenijo. Glede na vaše poslovanje in države v katerih poslujete se odločite katera zaščita blagovne znamke bo za vas prava. Več o zaščiti blagovne znamke boste našli na tem naslovu.

Coworking

Coworking

Coworking – Mladipodjetnik.si

Coworking je relativno nov način dela, ki pri nas še najbolj razširjen. To pa ne pomeni, da ga ne poznamo, saj se na coworking srečanjih zbere vedno več ljudi. Coworking je v osnovi način dela pri katerem si delimo pisarno ali drug prostor namenjen delu. Skupine so lahko večje ali manjše. Prav tako ni obvezno, da tisti s katerimi si delimo coworking pisarno opravljajo enako oziroma podobno dejavnost kot mi. Mnogim je pri coworking-u najpomembnejše spoznavanje novih podobno ali istomislečih ljudi. Z njimi si lahko delimo izkušnje in nasvete. Coworking je primeren za skoraj vse dejavnosti za katere potrebujemo le osnovne stvari – računalnik, prenosni telefon, internet … Za coworking se odloča vedno več t.i. freelancer-jev. Za njih je značilno da delajo doma in jim tako na nek način postane dolgčas. Coworking pisarna pa omogoča, da še vseeno nekaj dni na teden delamo doma, nekaj dni pa v “družbi”. Kot drugi načini dela pa tudi coworking žal ni primeren za vse. Nekateri imajo v večji družbi težave s koncentracijo in so tako manj produktivni kot, če bi dejavnost opravljali doma.Je coworking primeren za vas? Na ta vprašanje si boste morali odgovoriti sami. Lahko pa tudi obiščete coworking srečanje ali katerega izmed ponudnikov coworking pisarn in tako najlažje vidite kaj je za vas bolje.

Prekvalifikacija podjetja v času recesije

Prekvalifikacija podjetja

Prekvalifikacija podjetja

Redko kdo se že na začetku podjetniškega udejstvovanja odloči za družbo z omejeno odgovornostjo. Po navadi d.o.o. ne pride v poštev zaradi dokaj visokega začetnega kapitala. Je pa v času recesije med samostojnimi podjetniki precej popularna prekvalifikacija podjetja. In sicer prekvalifikacija iz s.p. v d.o.o.. Predvsem zaradi plačilne nediscipline. Namreč v primeru, da samostojni podjetnik postane plačilno nesposoben se terjatve prenesejo na nosilca s.p.-ja. Prekvalifikacija podjetja v d.o.o. pa samostojnemu podjetniku pomaga zaščititi lastno premoženje, saj direktor d.o.o. odgovarja le s premoženjem podjetja. Pri prekvalifikaciji podjetja pa ne moremo tudi mimo stroškov, ki nastanejo v postopku prekvalifikacije. Žal je pri prekvalifikaciji podjetja prisotno kar nekaj birokracije in brez svetovalca za prekvalifikacijo podjetja težko sami kaj storimo. Samostojni podjetniki z več kot sto tisoč evrov kapitala morajo pred prekvalifikacijo podjetja dati oceniti stvarni vložek. Prekvalifikacija podjetja pa ima lahko tudi katere druge slabe lastnosti. Omeniti je potrebno, da se ob prekvalifikaciji podjetja izgubi bonitete. Namreč gre za nadaljevanje podjetniške poti v novoustanovljeni družbi z omejeno odgovornostjo. To pa lahko pomeni, da podjetje ne izpolnjuje pogojev za razne razpise, saj se velikokrat zahteva, da je podjetje ustanovljeno že vsaj eno leto (pri nekaterih razpisih tudi več). Prekvalifikacija podjetja se ne zgodi čez noč. Postopek traja vsaj tri mesece. Nikakor pa ne smete v tem času obvestiti (rednih) strank in poslovnih partnerjev, da poteka prekvalifikacija podjetja. Le tako boste oblažili morebitno zmedo, ki lahko nastane zaradi prekvalifikacije podjetja.